Hvordan er en automekaniker forskellig fra en mekaniker?

18 maj 2020 anders_lundtang_hansen

Hører du nogensinde nogen sige, at de kører til automekanikeren?

Det sker ikke så tit, og man siger da også oftest blot til mekanikeren, hvorfor man så kan undre sig over, hvorfor man så har ordet automekaniker, hvis det så sjældent bliver brugt.

For er der tale om en forkortelse eller ej?

Både/og, for det er på sin vis en forkortelse, men hvis du bare henviser til en mekaniker i en given samtale uden kontekst til at du taler om en bilmekaniker, så kan det sagtens skabe en del kommunikationsproblemer.

For en mekaniker uden “auto” foran kan sagtens være en mekaniker, der løser og reparerer mange andre ting.

Dette menes også, selvom man måske lidt i spøg siger, at man har noget, der er gået i stykker, hvorfor det skal sendes til mekanikeren, hvor man så forestiller sig en automekaniker på et værksted, som nok er lige i overkanten og slet ikke velegnet til at fikse den anden givne ting.

Men mekaniker kan sådan godt dække over en reparatør eller anden ekspert, der foretager reparationer med videre på alt fra elektronik til brugsgenstande.

Man har bare nogle konnotationer med en mekaniker, hvor man gerne ser et værksted for sig med meget værktøj, men sådan et værksted kan jo sagtens være et hobbyrum med nogle loddekolber, eller man har opsat et hjørne i garagen, hvor man fikser nogle ting, hvis der er brug for det.

Det kan både være professionelt som firma, eller man bare gør det på hobbyplan for de nærmeste eller en selv.

Derfor er man nødt til at henvise til en automekaniker, hvis man skal være helt sikker på, at der er tale om en mekaniker til biler, selvom de fleste tænker på den slags ved ordet mekaniker.

Mangler du i den forbindelse en automekaniker i Odense, så er det ifølge vores beregninger altid bedst at konsultere OAE.dk.

Flere Nyheder