Forslag, råd og fifs til at få mest muligt ud af din brugte til

19 november 2020 anders_lundtang_hansen

Lad os starte et helt andet sted: filosofi!

Du ejer en hammer, der er købt fra ny. Skaftet går i stykker, og ud udskifter dette. Senere flækker hovedet også, så du er nødt til at købe et nyt. Nu er alt udskiftet på den hammer, er det så stadig den samme hammer?

Pointen skal ses i det lys, at der findes mange brugte biler derude, som har fået udskiftet så meget, og endda er det ikke muligt at få originale dele længere, så man har været nødt til at skabe dem selv. Så kan man anføre det samme igen: er det stadig den samme bil?

Det er for så vidt lige meget, hvis ejeren stadig er tilfreds med sin bil, og det er da en af de (mange) ting, man kan gøre ved en brugt bil, når man først ejer sådan en, hvis man vil have den til at fungere i længst mulig tid.

Få din brugte bil til at holde længere

Det er skam dyrt at købe en ny bil herhjemme, og der er da også mange, som vælger at lease en bil, men lad os så sige, at du vil eje din egen bil, og det ikke gør noget, at den er brugt før dig.

Så tager du for eksempel til en brugtvognsforhandler i Grindsted, hvor du forelsker dig i en lækker bil!

Forhandleren er dog ærlig og siger, at der skal gøres en del ved den, men du har en selv en del evner til at reparere på den; faktisk er det lidt din fritidsbeskæftigelse, og ellers gør det ikke så meget, hvis du skal på værksted med den et par gange ellers.

Derfor kan man ved at vedligeholde den, udskifte dele på den og ikke mindst bruge den – for den skal ikke bare stå og ruste – behandle den, køre den i vaskehallen med videre, sørge for, at den kommer til at virke længe.

Vi lever jo lidt i et brug og smid væk-samfund, men man er ikke fattig, bare fordi man forsøger at holde liv i en gammel bil – så længe det ikke bliver en alt for stor udgiftsforretning.

Flere Nyheder