Antirust behandling – hvornår og hvordan?

31 oktober 2019 admin

Når vinteren sætter ind i Danmark, er det ikke kun de lave temperaturer, som er fremherskende. Det danske klima er det, som man populært kalder kystklima, hvilket betyder, at luften indeholder meget fugt. Denne høje luft fugtighed kan have betydning for udvikling af rust og tæring på bilers metalliske dele. Og det, at vi i Danmark traditionel salter vejene for at undgå at de bliver glatte og farlige som følge af tilisning, gør ikke sagen meget bedre.

Hvis du ikke med jævne mellemrum – mindst en gang hvert andet år – sørger for, at din bil får en grundig antirust behandling af undervognen, risikerer du, at denne ruster og dermed tæres bort. Dette kan have til følge, at du må udskifte din undervogn hyppigere end ellers. Og derfor kan det godt betale sig at lade undervognen gennemgå en antirust behandling, før vejret bliver vådt og koldt.

En antirust behandling skal ideelt set foregå på et autoriseret værksted, idet bilen skal kunne hejses op i luften, før behandlingen kan komme ind i alle hulrum i undervognen. Dertil kommer, at bilen skal afmonteres hjul, inderskærme og dækplader, hvorpå disse skal renses og tørres. Undervognen bliver manuelt renset, eventuelt med et såkaldt skrabejern, og dernæst behandlet med de tre produkter, som udgør en grundig og effektiv antirust behandling.

Ud over undervognen behandles også paneler og vanger, samt stolper, døre, motor rum og bagklap, og er det muligt, monteres også rustbeskyttende kantlister på bilen. På den måde er bilen optimalt sikret mod fremtidige angreb af rust og der af følgende tæring.

Hvor finder jeg den bedste antirust behandling i Silkeborg?

Hvis du er på udkig efter en mekaniker eller et auto værksted, som kan hjælpe dig med en grundig antirust behandling, kan du med fordel kontakte Verner Mortensen Automobiler A/S i silkeborg. Du kan læse mere på vernermortensen.dk

Flere Nyheder