De møbler skal lakeres

08 marts 2023 Anders Hansen

Når du skal lakere møbler, skal du først og fremmest overveje, hvilken type møbler du har med at gøre. De fleste træmøbler kan have gavn af et lag lak, men nogle typer er mere velegnede end andre. Borde og stole er ideelle kandidater til lakering på grund af deres flade overflader; senge, kommoder, kufferter kan også lakeres afhængigt af den type finish, der allerede er til stede. Metalmøbler kan også kræve en form for beskyttelse mod oxidation, men dette overlades bedst til en professionel.

Når du har valgt, hvilke møbler du gerne vil lakere, er det tid til at bestemme, hvilken type produkt du har brug for. Oliebaseret lak er den mest almindelige og giver en blank, holdbar overflade, der også giver en vis beskyttelse mod vandskader. For møbler med en eksisterende oliebaseret finish skal du bruge et kompatibelt produkt. På den anden side er lakker nemmere at påføre og kræver mindre tid end oliefinish, men de kan kræve hyppigere genpåføringer.

industrilakering

Tænk dig om ved lakering af møbler

Når det kommer til det miljø, du lakerer dine møbler i, skal du sørge for, at det er godt ventileret – overvej at gøre det udendørs, hvis det er muligt. Sørg desuden for, at temperaturen forbliver konstant under hele processen; for meget varme eller kulde kan give problemer med tørretiden og vedhæftningen. Det er også vigtigt at sikre sig, at alle møbler er helt rene, før de lakeres – snavs og støv bliver forseglet af lakken, hvilket kan ødelægge overfladen.

Endelig skal du huske at tage alle sikkerhedsforanstaltninger, når du lakerer møbler. Brug handsker og om nødvendigt en respirator, og hold børn og kæledyr væk fra området, mens du arbejder. Med disse tips i baghovedet vil du kunne lakere dine møbler som en ekspert!

Er der tale om et større omfang af lakering af møbler, kan man tale om industrilakering i Holstebro blandt andet.

Flere Nyheder