Få skiftet din forrude på et professionelt autoværksted

Få skiftet din forrude på et professionelt autoværksted

august 27, 2020 Slået fra Af Lotte Hindsberg

Når og desværre ikke hvis du oplever at få et stenslag på din forrude er det vigtigt at du ved hvad du skal gøre hvis det er et lille nedslag. Er nedslaget mindre end en 2 kr. er det nemlig muligt at reparere ruden fremfor at skulle udskifte hele ruden. Både udskiftning eller reparation kan gøres af et autoværksted i Solrød Strand.

Først og fremmest bør du undgå at køre i bilen hvis det er muligt. Bilens bevægelser kan få revnen i ruden til at udvikle sig endnu mere og blive større, hvilke ikke gør det muligt at nøjes med en reparation. Har du et stykke tape eller et stykke plaster så sæt det over revnen. Det mindsker muligheden for at revnen bliver større.

Udskiftning eller reparation

En reparation af en forrude er langt nemmere, hurtigere og billigere end at få udskiftet hele forruden. En reparation tager omkring 15 min fra start til slut og ruden er så god som ny, imens at en udskiftning nemt kan tage 2 dage, især hvis der skal hentes en original rude hjem. Det er vigtigt at det er en original reservedel, da bilen eller risikere at miste i værdi eller det kan blive svært at sælge bilen på et senere tidspunkt. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker stenslag. Nogle gør men ikke alle forsikringsselskaber. 

En af årsagerne til at en udskiftning er langt dyrere og tidskrævende, er at der i nutidens biler er en del elektronik i forruden. Det gør en udskiftning af en forrude langt mere kompliceret end tidligere. Det betyder også, at sikkerhedsmæssigt er det en dårlig ide og risikabelt at køre i en bil med en ødelagt rude. 

Nogle mekanikere tilbyder at komme hjem til dig og udskifte ruden, så du undgår at skulle køre hen til værkstedet for at få udskiftet ruden.