Få udskiftet din forrude på et autoværksted

10 maj 2020 Lotte Hindsberg

Er uheldet ude og du har fået et stennedslag på din forrude er der flere muligheder. Først og fremmest er det vigtigt at du undgår at køre videre, hvis det er muligt. Årsagen til dette er, at hvis nedslaget er lille under en 2 kr. er det muligt for dit autoværksted at lave stennedslaget. Det kunne f.eks. være et autoværksted i Køge.

Din bils bevægelse, hvis du vælger at køre videre kan medføre at i stedet for et lille nedslag, vil det udvikle sig til en revne og så skal hele forruden udskiftes. I dag er det mere kompliceret at få udskiftet en forrude end tidligere, da der i dag sidder elektronik i ruden. Har du adgang til noget tape, så sæt et stykke fast over nedslaget.

Få udskiftet din forrude

Hvis det viser sig at blive nødvendig at udskifte din forrude, kan du med fordel starte med at undersøge om din bilforsikring dækker. Mange forsikringer gør, men ikke alle. Dækker den er det jo relativ nemt, så er det blot at kontakte et autoværksted og bestille tid. Husk at sikre dig at værkstedet bruger originale reservedele, hvis ikke vil din bil tabe i værdi og det kan være svære at sælge den på et senere tidspunkt. 

Da det ikke er særligt sikkert at køre i en bil med en ødelagt forrude, er der mange autoværksteder der tilbyder at at køre ud og skifte ruden hjemme hos dig. Det tager et par timer at få udskiftet forruden, men du må først køre i bilen den næste dag. 

Kan nedslag undgås

Noget af det der er så frusterende ved et stennedslag er, at det er næsten er umuligt at undgå at få på et eller andet tidspunkt uanset, hvor god en bilist du er og hvor forsigtig du kører og holder afstand til andre bilister.

Flere Nyheder