Gå sommeren i møde med en ny cykelhjelm

26 februar 2021 astrid_pedersen

Foråret og sommeren nærmer sig og med disse årstider cykelsæsonen. Og så er det på tide at indkøbe diverse cykel udstyr til hele familien, her under cykelhjelme.

Hvorfor skal jeg bruge cykelhjelm?

Mange mennesker i den modne alder tilhører en generation som ikke er vokset op med brug af cykelhjelm.

Der er flere af os som husker fornemmelsen af vinden i håret og den friske luft i ansigtet mens vi cyklede derud af. Der er ligeledes mange som ikke kan se nødvendigheden eller vigtigheden af at bruge hjelm når man cykler. Så slemt kan et lille styrt vel ikke være – og de fleste af os overlevede jo barndommen uden cykelhjelm.

Men her skal du tænke på at man først i løbet af de seneste år har fundet ud af hvor alvorlige følger et hoved traume kan have. En hjernerystelse kan ændre dit liv for altid. Hjernerystelse er en af de mest alvorlige skader forbundet med styrt fra cykel. Og med en svært hjernerystelse kan du risikere såvel personligheds ændring som nedsættelse af de kognitive færdigheder resten af dit liv, foruden mange smerter og dagligt ubehag.

Ved styrt fra en cykel ned på den bare asfalt kan du også komme ud for såvel kraniebrud som interne blødninger i hjernen. Og i allerværste tilfælde kan et slemt hoved traume medføre død på stedet. Derfor er det en god idé at beskytte hovedet med en god cykelhjelm inden du svinger dig op på jernhesten. Og du bør under alle omstændigheder udstyre dit barn med en cykelhjelm som passer såvel i størrelse som i hoved facon.

Hvor kan jeg finde en god og billig cykelhjelm?

En cykelhjelm behøver til alt held ikke at koste spidsen af en jetjager. Hos Cykelhjelm.dk finder du et stort udvalg af godkendte cykelhjelme til lave priser – se dem alle på https://www.cykelhjelm.dk/shop/frontpage.html 

Flere Nyheder