Skal du på et besøg hos et autoværksted i Tune?

20 januar 2021 admin

Giv dit barn et indblik i værkstedsdynamikken

Hvis dit barn overvejer at blive tømrer, mekaniker eller smed, kan det være en god idé at tage ham med på et autoværksted i Tune. Hvis I bor andetsteds, er det helt sikkert også muligt at finde et værksted deromkring i det pågældende område. 

Grunden til, at dette er en god idé, er fordi at dynamikken og tonen på et værksted oftest er ret hård. Man hører tit om unge drenge, der starter i håndværkerfaget, men som skynder sig væk igen, fordi at sjagonnen er lidt anderledes, end man er vant til. 

På et autoværksted er de oftest villige til at tage nogle af de yngre drenge ind, for at de så at sige “kan komme med en dag på arbejde.”

Når de unge omkring 9. klasse skal på brobygning, er det ikke altid autoværkstederne eller generelt håndværkerfagets arbejdsplads, der bliver valgt at kigge på. Oftest er det selve uddannelsescenterne man går til, hvor både automekanikere og tømrer bliver uddannede.

Dog er det altså ret væsentligt for de unge, at vide hvordan arbejdsmiljøet er, fordi det er der, de primært skal bruge deres timer, når de står i lære. Oftest er skole og eksamen en meget lille del af forløbet, og det er oftest på din elevplads, du befinder dig.

Forberedelse er vejen frem

Det kan derfor være en god idé at forberede din pige en knægt på, hvad der venter dem, når de kommer ud i den virkelig verden. Oftest kommer de nye automekanikere til værkstedet lige efter folkeskolen, da man ikke behøver en gymnasiel uddannelse for at starte. 

Derfor er de også ekstra sårbare grundet deres alder og mangel på erfaring på arbejdsmarkedet, og der er derfor nogle ting, som kan virke ekstra overvældende for dem. Her er det altså en god idé, de måske lige har prøvet det af først, når muligheden nu alligevel er der.

Flere Nyheder