Tips og tricks til bilelskeren

19 november 2021 Steffen Hansen

editorial

Hvis du elsker biler, så er denne artikel helt sikkert noget for dig! Uanset om du kører i en lille bybil eller en elegant sportsvogn, er det vigtigt at passe på dit køretøj for at undgå dyre reparationer. Biler er dyre investeringer, som fortjener vores opmærksomhed og vedligeholdelse. De følgende tips vil hjælpe dig med at huske de vigtigste ting for at vedligeholde din bil.

 

image

 

Olieskift og bilvask

Det er vigtigt at skifte olien regelmæssigt, for uden olieskift kører motoren ikke ordentligt. Mange venter med at fylde olie på til lampen blinker, men det er altid en god idé at være på forkant med dette. Vi anbefaler derfor, at du gør det til en vane at tjekke dine olie, når du alligevel holder stille for at tanke benzin.

Det er desuden altid en god idé at vaske din bil med jævne mellemrum. Det gør sig særligt gældende i de våde og kolde måneder, hvor din bil bliver fyldt med beskidt vand og sne.

Undgå rust

Du bør altid forsøge at undgå rust på din bil. Hvis du opdager rustpletter, skal du fjerne dem med det samme, da de vil sprede sig med tiden. Derfor er det, som før nævnt, altid ekstra vigtigt at vaske din bil i vintermånederne, hvor der er snavs og salt overalt. Hvis du ikke selv har erfaring med dette, kan du tage din bil til en makiner. Du kan f.eks. søge ‘antirust i varde’ og læse mere om dine muligheder.

Jævnlige servicetjek

Der er mange, der fravælger servicetjek og det er en skam. Det er altid en god idé at få lavet service på din bil, da mekanikeren kan opdage potentielle problemer og løse dem, før du selv opdager, at der er et problem. Du forebygger altså sandsynligheden for at havne i en situation, hvor bilen pludselig siger stop og ikke gider køre længere.

Flere Nyheder